Συμπυκνώματα κάνναβης

Ο τομέας των συμπυκνωμάτων είναι ώριμος με την εξέλιξη και τις επιλογές για τους καταναλωτές. Από τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στην Αμερική έως τα οικονομικά αποδοτικά ανώτατα όρια ποιότητας, η αγορά προσφέρει τώρα σχεδόν οποιοδήποτε προϊόν για οποιοδήποτε άτομο – και αυτές οι εξελίξεις αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε κάνναβη.

Τόσο οι ψυχαγωγικοί όσο και οι ιατρικοί πελάτες στρέφονται σε συμπυκνώματα. Πολλοί ασθενείς προτιμούν να ατμίσουν για πιο διακριτικό τρόπο για να θεραπεύσουν τις παθήσεις τους κ αυτό γιατί το ποσοστό καναβιννοειδών στα συμπυκνώματα είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βρίσκεται στα ακατέργαστα άνθη.

Ας δούμε λίγα πράγματα για τα συμπυκνώματα που τόσο ζητάει ο κόσμος.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξαγωγής της κάνναβης, αλλά όλες είναι παραλλαγές αυτής της διαδικασίας: η φυτική ουσία της κάνναβης εκτίθεται σε χημικό διαλύτη (συνήθως χρησιμοποιείται βουτάνιο ή αιθανόλη) ή φυσικός διαλύτης (νερό, πάγος, CO2, θερμοκρασίες κατάψυξης) κανναβινοειδή (και μερικές φορές και τερπένια) από το φυτικό θέμα. Τα εκχυλισμένα κανναβινοειδή κατόπιν καθαρίζονται από τον διαλύτη και η υπόλοιπη ουσία είναι το συμπύκνωμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η πραγματική διαδικασία είναι πολύ πιο περίπλοκη – και ακόμη και επικίνδυνη – από αυτή την απλή εξήγηση. Ερασιτέχνες καλλιτέχνες εξόρυξης που χρησιμοποιούν βουτάνιο, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι ανατίναξαν τυχαία ολόκληρα τμήματα των σπιτιών τους. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να αγοράσετε το συμπύκνωμα από μια αξιόπιστη μάρκα αντί να επιχειρήσετε τη διαδικασία μόνοι σας.

Wax

Το κερί κάνναβης (wax) είναι το μαλακό, αδιαφανές χρυσό συμπύκνωμα που παράγεται από εκχυλισμένα έλαια από άνθη κάνναβης. Μπορεί να έχει μια μαλακή ιξώδη υφή (κάπαρη) ή μια ελαφρώς πιο σφριγηλή αλλά εύθρυπτη υφή (κυψελοειδής ή θρυμματισμένη). Το κηρό κάνναβης μπορεί να είναι ένα απίστευτα ισχυρό συμπύκνωμα που περιέχει έως και 90% THC, έτσι ώστε οι καταναλωτές χαμηλής ανοχής να είναι προσεκτικοί για τη χρήση πάρα πολύ.

Shatter

Ένα από τα πιο γνωστά συμπυκνώματα στην αγορά, το shatter παίρνει το όνομά του από την παραγωγική του διαδικασία και τη συνέπεια. Με τα χρόνια, ο θρυμματισμός (shatter) έχει γίνει όλο και πιο εκλεπτυσμένος. Πολλοί επεξεργαστές επιλέγουν να απο-κερίσουν το θρυμματισμό τους στις μέρες μας, με αποτέλεσμα ένα καθαρό και σταθερό τελικό προϊόν. Ο πραγματικός θρυμματισμός πρέπει να σπάσει και να σπάσει σαν σκληρή καραμέλα και να είναι μια καθαρή, κίτρινη-πορτοκαλί απόχρωση.

Live Resin

Η ζωντανή ρητίνη (live resin) είναι γνωστή με πολλά ονόματα και είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές προϊόν στην αγορά. Η ζωντανή ρητίνη έχει συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε τερπένιο και έντονο άρωμα, καθιστώντας το ένα πολύ ελκυστικό προϊόν για να μυρίσει και να θαυμάσει. Πρόσφατα, οι εκχυλιστές βελτίωσαν την τεχνολογία τους και δημιουργούν προϊόντα με υψηλό κρυσταλλικό περιεχόμενο και υψηλή περιεκτικότητα τερπενίου, που μερικές φορές αναφέρεται ως σάλτσα. Αυτά τα προϊόντα μοιάζουν με πορτοκαλί διαμάντια και είναι ιδανικά για μακρο-φωτογραφία.

Ουσιαστικά, η ζωντανή ρητίνη είναι φτιαγμένη από φρέσκο ​​κατεψυγμένο φυτικό υλικό το οποίο υποβάλλεται σε εκτόξευση με διαλύτη σε σύστημα κλειστού βρόχου. Από εκεί, υλοποιούνται αρκετές τεχνικές βελτίωσης για τον καθαρισμό των διαλυτών και τον καθαρισμό του τελικού προϊόντος.

Distilate

Το απόσταγμα (distilate) είναι ένα άλλο νεότερο προϊόν στην αγορά που χαρακτηρίζεται από ανώτερη δραστικότητα και καθαρότητα. Με ορισμένα προϊόντα που εισέρχονται έως και 95% THC, το απόσταγμα κάνναβης είναι ίσως η ισχυρότερη μορφή συμπυκνώματος υδρογονανθράκων εκεί έξω.

Με πολλές τεχνικές απόσταξης, το απόσταγμα ξεκινά με ακατέργαστο εκχύλισμα υδρογονανθράκων που εξευγενίζεται με υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα ένα καθαρό, ελεύθερο από διαλύτες τελικό προϊόν – που σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν διαλύτες κατά την αρχική εκχύλιση αλλά από τότε έχουν απομακρυνθεί πλήρως.

Επειδή η διαδικασία απόσταξης εξαρτάται από τη θερμότητα, τα τερπένια χάνονται στη διαδικασία βελτίωσης. Πολλές εταιρείες θα προβούν σε διαχωρισμό τερπενίων πριν από την απόσταξη και θα τις επαναφέρουν στο τελικό προϊόν ή απλά θα αγοράσουν τερπένια με βάση τις ποικιλίες κ θα τα προσθέσουν. Η αλλαγή στη χημική δομή και η επανεισαγωγή των τερπενών αποτέλεσε θέμα συζήτησης γύρω από το απόσταγμα, όπως πολλοί ειδήμονες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει εμπειρία πλήρους φάσματος.

Rosin

Άλλο ένα σχετικά νεοεισερχόμενο προϊόν, το κολοφώνιο (rosin) είναι ένα από τα πιο προσπελάσιμα από την αγορά DIY προϊόντα στην αγορά σήμερα – αν και ανοίγει μια αγορά υψηλότερου άκρου. Το Rosin γίνεται γρήγορα ένα εκλεκτό απόσπασμα από όλους τους τύπους καταναλωτών. Και επειδή δεν χρησιμοποιούνται διαλύτες στη διαδικασία, πολλοί καταναλωτές πιστεύουν ότι το κολοφώνιο είναι η πιο υγιεινή επιλογή συμπυκνωμάτων στην αγορά.

Πρέσα κολοφωνίου για DIY εκχυλίσματα

Η διαδικασία κατασκευής κολοφωνίου περιλαμβάνει υψηλή θερμότητα και υψηλή πίεση για τον διαχωρισμό των κανναβινοειδών από την φυτική ύλη. Σχετική πρέσα δείτε εδώ . Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ποιοτικό, χωρίς διαλύτες εκχύλισμα. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις θερμότητας, πίεσης και διάρκειας, το κολοφώνιο μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, που κυμαίνονται από τη σάλτσα έως τις πιο βουτυρένιες / κηρώδεις συνθέσεις.

Για να κλείσουμε θέλουμε να αναφέρουμε οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ερευνητές που βρίσκονται στην χώρα μας να έχουν νόμιμη πρόσβαση σε συγκεντρώσεις για την έρευνά τους, δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα απαγορεύονται πανελλαδικά. Μέχρις ότου οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των συμπυκνωμάτων κάνναβης γίνουν καλύτερα κατανοητές, οι καταναλωτές καλό θα ήταν να προχωρούν με προσοχή.

0

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Top