Τη ειναι το THC JD;

Ο κόσμος των κανναβινοειδών γνώρισε μια αξιοσημείωτη άνθηση τα τελευταία χρόνια, καθώς οι επιστήμονες ερευνούν βαθύτερα την τεράστια ποικιλία ενώσεων που βρίσκονται στην κάνναβη. Ενα κουτί της Πανδώρας με νέα κανναβινοειδή άνοιξε για εξερεύνηση. Ένα τέτοιο ενδιαφέρον κανναβινοειδές είναι το THCJD, το οποίο αιχμαλωτίζει τους λάτρεις και τους ερευνητές με τις συναρπαστικές του ιδιότητες.

Το THCJD, γνωστό και ως τετραϋδροκανναβιοκτύλιο, είναι ένα κανναβινοειδές που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και έχει τραβήξει την προσοχή, ειδικά από τους κατασκευαστές προϊόντων κάνναβης. Αυτό που ξεχωρίζει το THCJD είναι το φερόμενο «μοναδικό ψυχεδελικό αποτέλεσμα», το οποίο έχει αναγνωριστεί ως πραγματικά ξεχωριστό.

Αλλά πόσο ισχυρό είναι το THCJD;
Το THCJD ξεχωρίζει λόγω της ξεχωριστής χημικής του δομής. Διαθέτει μια πλευρική αλυσίδα οκτώ άνθρακα, η οποία το ξεχωρίζει από άλλα κανναβινοειδή. Αυτή η δομική διαφορά συμβάλλει στις μοναδικές του ιδιότητες και θέτει το υπόβαθρο για ενδιαφέροντα εφέ.

Πολλά άρθρα αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα κανναβινοειδές που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, ωστόσο αυτό το συγκεκριμένο ισομερές αναγνωρίστηκε το 1941 ως Τετραϋδροκανναβιοκτύλιο (THC-Octyl ή δέλτα 8-THC-C8). Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το κανναβινοειδές αναγνωρίζεται ως το συνθετικό κανναβινοειδές, JWH-138. Σε αντίθεση με την THC και την CBD, οι οποίες είναι πιο διαδεδομένες και καλά μελετημένες, το THCJD θεωρείται ένα δευτερεύον κανναβινοειδές λόγω της περιορισμένης ποσότητας του.

Επειδή το THCJD δεν βρίσκεται σε φυτά κάνναβης, συντίθεται σε εργαστήριο για να παραχθούν οι ποσότητες που απαιτούνται για την παραγωγή προϊόντων κάνναβης.

Ίσως η πιο αξιοσημείωτη επίδραση του THCJD είναι οι αναφερόμενες «ψυχεδελικές» επιδράσεις της ένωσης. Πολλά κανναβινοειδή είναι, το πολύ, απλώς ψυχοδραστικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αλλάξουν την αντίληψη, τη διάθεση και τη γνώση. Ενώ τα ψυχεδελικά είναι ψυχοδραστικά, δεν είναι όλες οι ψυχοδραστικές ουσίες ψυχεδελικές.

Ωστόσο, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το THCJD μπορεί να υπερβεί το «ψυχοδραστικό» λόγω της υψηλής δραστικότητας του. Το THCJD μπορεί να προκαλέσει ισχυρότερες ψυχοδραστικές – ή ακόμα και ψυχεδελικές – επιδράσεις από την THC ή άλλα κανναβινοειδή.

Τόσο η THC όσο και η THCJD αλληλεπιδρούν με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (ECS) στο σώμα, αλλά μπορεί να διαφέρουν ως προς τη δεσμευτική τους συγγένεια με συγκεκριμένους υποδοχείς κανναβινοειδών. Η THC συνδέεται κυρίως με τους υποδοχείς CB1 στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, οδηγώντας στις ψυχοδραστικές της επιδράσεις. Ωστόσο, η μοναδική δομή πλευρικής αλυσίδας οκτώ άνθρακα του THCJD μπορεί να συμβάλει στα διακριτικά αποτελέσματά του. Η έρευνα δείχνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος της ανθρακικής αλυσίδας μιας ένωσης, τόσο μεγαλύτερη συγγένεια μπορεί να έχει για σύνδεση με τον υποδοχέα CB1.

Πόσο ισχυρό είναι το THCJD;
Το THCJD έχει χαιρετιστεί για την αξιοσημείωτη ισχύ του, με αναφορές να υποδηλώνουν ότι είναι μεθυστικό σαν δέλτα-9 THC. Αυτό κάνει το THCJD παρόμοιο με ένα άλλο κανναβινοειδές, το THC-P. Ωστόσο, οι επιστημονικές μελέτες εξακολουθούν να μην επαληθεύουν αυτούς τους ισχυρισμούς, επομένως είναι δύσκολο να μετρηθεί πόσο ισχυρό είναι πραγματικά το THCJD.

0

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Top