Τι είναι το THCP;


Το THC-P είναι ένα κανναβινοειδές που σχετίζεται στενά με το THC, βρίσκεται σε πενιχρές ποσότητες στο φυτό της κάνναβης. Οι ερευνητές που το ανακάλυψαν λένε ότι το THCP αλληλεπιδρά παρόμοια με τα ενδοκανναβινοειδή συστήματα όπως το THC αλλά με πολύ μεγαλύτερη συγγένεια με τους υποδοχείς κανναβινοειδών. Η έρευνα έδειξε ότι η THCP συνδέεται περισσότερο με τους υποδοχείς CB1 από την THC. Αυτό σημαίνει ότι το THCP μπορεί να είναι τόσο ισχυρό όσο το THC.

Το THCP ξεχωρίζει λόγω των μοναδικών πλευρικών αλυσίδων αλκυλίου του. Η σειρά των ατόμων άνθρακα που απαρτίζουν το THCP έχει επτά άνθρακες σε σύγκριση με πέντε για την παραδοσιακή THC. Αυτό επιτρέπει στους υποδοχείς κανναβινοειδών στο σώμα να συνδέονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι ευκολότερο για το THCP να επηρεάσει διαφορετικές λειτουργίες που διέπονται από το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (ECS) από το THC.

Πώς κατασκευάζεται το THCP;
Μια ιταλική ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε την THCP ή την τετραϋδροκανναβινόλη Delta-9 το 2019. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει παράσχει πληροφορίες για τα κανναβινοειδή που ήταν προηγουμένως άγνωστα.

Το THC-P, το οποίο είναι ανάλογο του THC, έχει παρόμοια διάταξη μορίων. Έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα άνθρακα από όλα τα κανναβινοειδή. Το μήκος της αλυσίδας των 7 άνθρακα είναι υπεύθυνο για τη δύναμη αυτού του μορίου.

Το THCP θεωρείται συχνά ένα agrestal κανναβινοειδές κάνναβης επειδή εμφανίζεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στοιχείων στα φυτά κάνναβης. Παρασκευάζεται από οξέα κανναβιγερόλης στα φυτά κάνναβης. Το άλλο όνομα που οι άνθρωποι αναφέρονται περίφημα στο THCP είναι «μητέρα κανναβινοειδές».

Το THCP εξάγεται από βιομηχανική κάνναβη με έως και 0,2% Delta-9-THC. Είναι απαραίτητο να έχουμε πολλή κάνναβη για να διαχωρίσουμε το THCP από άλλα προϊόντα κάνναβης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεταπωλητές THCP χρησιμοποιούν άλλα κανναβινοειδή κατά την παραγωγή προϊόντων. Το THCP από μόνο του είναι πολύ δαπανηρό.

Πώς τα φυτά κάνναβης παράγουν THCP
Αν και υπάρχουν πολλά φυτοκανναβινοειδή, όλα έχουν παρόμοια σύνθεση. Όλα ξεκινούν ως το ίδιο μόριο που ονομάζεται οξέα κανναβιγερόλης (CBGA). Το CBGA αποκαλείται μερικές φορές «το μητρικό κανναβινοειδές». Δημιουργείται από μια πολύπλοκη αλληλεπίδραση ελαιολικού οξέος με πυροφωσφορικό γερανυλεστέρα. Τα φυτοκανναβινοειδή παράγονται από πρόσθετα ένζυμα, όπως το THCA και το CBDA. Η ακατέργαστη κάνναβη είναι η μόνη πηγή κανναβινοειδών στην όξινη κατάστασή της.

Η αποκαρβοξυλίωση είναι μια διαδικασία που συμβαίνει όταν η κάνναβη έρχεται σε επαφή με τη θερμότητα. Αυτό μετατρέπει τα THCA, CBDA και CBCA, μεταξύ άλλων, σε THC, CBDA, CBDA και CBCA, αντίστοιχα. Το THCPA παράγεται με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλα φυτοκανναβινοειδή. Μετατρέπεται σε THCP όταν θερμαίνεται.

Το THCP, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βρεθεί σε πολύ χαμηλότερες ποσότητες στα φυτά κάνναβης από οποιαδήποτε άλλα κανναβινοειδή. Το στέλεχος FM2 είναι επί του παρόντος το μόνο με ανιχνεύσιμα επίπεδα THCP. Επομένως, οι παραγωγοί ειδών THCP πρέπει να τα κατασκευάζουν σε εργαστήριο.

Για νομικούς σκοπούς, οι παραγωγοί το παρασκευάζουν από κάνναβη που περιέχει λιγότερο από 0,2 τοις εκατό δέλτα-9-THC. Η CBD χρησιμοποιείται ως αρχικό συστατικό στην παραγωγή THCP. Αυτό σημαίνει ότι η κάνναβη μπορεί να καλλιεργηθεί και να παραχθεί σωστά.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του THC-P;
Το THCP μπορεί να παρουσιάζει κανναβιμιμητική δράση παρόμοια με το Delta-9 THC. Το THCP είναι παρόμοιο με το Delta-9 THC στο ότι μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση, να ανακουφίσει τον πόνο και να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος. Το THCP θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει ήπια ψυχεδελικά αποτελέσματα όπως ευφορία και χαλαρωση. Ανάλογα με τον συνδυασμό τερπενίων, κανναβινοειδών και THCP, το THCP θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τη διάθεση, να ενεργοποιήσει ή να παράγει μια πιο καταπραϋντική ή υπνηλία.

Το THCP έχει ισχυρότερη συγγένεια δέσμευσης από το Delta-9 THC στον υποδοχέα CB1 και στους υποδοχείς CB2. Η κρίσιμη δραστηριότητα του υποδοχέα CB1 για την THCP είναι ισχυρή και οι υποδοχείς CB1 είναι υπεύθυνοι για τις ψυχοδραστικές επιδράσεις της THC.

Αν και το THCP είναι 33 φορές ισχυρότερο από το κανονικό THC, οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν αυτό το επίπεδο ισχύος. Το THCP είναι 3 έως 5 φορές ισχυρότερο από το κανονικό Delta-9 THC, σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει.

Το THCP μπορεί να εξηγήσει εν μέρει την έντονη ψυχοδραστηριότητα σε ορισμένες ποικιλίες κάνναβης. Η συγκέντρωση Delta-9 THC καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχοδραστικότητα των ποικιλιών κάνναβης. Ωστόσο, οι ερευνητές προτείνουν ότι άλλα κανναβινοειδή, όπως το THCP, θα μπορούσαν επίσης να παίξουν ρόλο σε αυτό το φαινόμενο.

Σε ανεβάζει το THCP;
Αν και δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το THCP στο ανθρώπινο σώμα, η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι το THCP έχει 33 φορές συγγένεια με τους υποδοχείς CB1 από την THC. Αυτοί οι υποδοχείς βρίσκονται στον εγκέφαλο και το THCP πιθανότατα θα δώσει στους χρήστες υψηλότερη δόση THC. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

0

Αφήστε μια απάντηση

Καλάθι

Top